Verbouwen en renoveren

Interieur

keuken in de aanbouw

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Verbouwen en renoveren

 Uitbouwen van een oude woning, met ecologisch gezonde materialen

 Deze woning uit de jaren 20 van de vorige eeuw was toe aan een opknapbeurt. Slecht geisoleerd, een oude CV ketel, verouderde keuken en badkamer en allerlei aanbouwsels tegen de achtergevel. Vanwege gezinsuitbreiding kwam er ook behoefte aan meer leefruimte en een extra slaapkamer.

Het plan omvat het renoveren en opknappen van het gehele huis, met een uitbreiding op de begane grond en verdieping. Met een nieuwe indeling van de eerste verdieping ontstond ruimte voor een fijne badkamer en een slaapkamer.
Er is een samespel van oude en nieuwe elementen. Waar het mogelijk was lieten we de oude ruimtes onberoerd of zijn tegels en andere oude kenmerken hergebruikt.
De gehele verwarming en elektra installatie is vervangen, zodat moderne apparatuur en zonnepanelen voor meer efficiëntie zorgen en dus lagere maandlasten. Het dak en de muren zijn goed geisoleerd, in combinatie met de nieuwbouw.

De uitbouw is gemaakt volgens de houtskeletbouw methode. Daarmee kunnen hoge isolatiewaardes worden bereikt, binnen bescheiden wanddiktes. Met hout is het ook gezond bouwen met een lage CO2 uitstoot in de bouwfase. Voor de isolatie zijn vloswol dekens gebruikt. Een lokaal en ecologisch zeer duuzaam product, dat ook erg prettig verwerkt voor de vakmensen op de bouw. De onbehandelde lariks gevel bekleding geeft een vriendelijke uitstraling aan de modern vormgegeven gevels.
 

 

Website by The Cre8ion.Lab