terug

Serre te Venray voltooid

Oud
Oud
Ontwerp
Ontwerp
Afbeelding
Afbeelding
Realisatie
Realisatie

Serre of grondige verbouwing?

Verbouwing van een bijgebouw tot ruime en lichte woonkeuken afgerond. Na een intensief ontwerp, overleg en bouwproces is een aanbouw ontstaan die precies aansluit bij de wensen van de opdrachtgever.

Een bijgebouw achter deze woning in Venray bevatte een bijkeuken, de keuken, een toilet en een speelzolder. Onder de oude bijkeuken een kelder. Doel van de verbouwing was de relatie tussen de tuin en 'het wonen' te verbeteren. De woning heeft een mooie diepe tuin waarop nauwelijks zicht was. Het hoge bijgebouw blokkeerde dat bijna volledig.

Door het bijgebouw gedeeltelijk te slopen en opnieuw (groter) op te bouwen, kon de keuken in een mooie open ruimte geplaatst worden. Maximaal zicht op de tuin en veel natuurlijk daglicht. Naast de keuken ontstond een nieuwe grote bijkeuken/berging en via nieuwe trappen een verbeterde toegang tot de kelder en de tienerkamer erboven.

Website by The Cre8ion.Lab