terug

Ontwerp Serre

Afbeelding
Afbeelding

Contrast oud-nieuw

Weer een keuken serre, in het ontwerp stadium. Een actueel project dat momenteel in uitwerking is. De serre zal het contact tussen tuin en huis versterken. De opdrachtgevers zoeken een ruimte met veel licht en ruimtegevoel en een sterke relatie met de tuin.

Het basis idee van het ontwerp is een lichte hoge ruimte van eenvoudige materialen. De kozijnen in kasbouw profielen, de gegalvaniseerde  stalen balken, de grove eikenhouten kolommen passen in dat plaatje.

Door de kaphoogte blijft het klimaat in de zomer aangenaam en valt het zonlicht via de zijgevel prachtig naar binnen. Warme lucht trekt bovenin de kap en kan daar efficient geventileerd worden. Door de bijzondere dakafdekking met houten planken blijft het dak slank van vorm. We zijn hierover onderling nog in discussie, want de opdrachtgevers zien hier liever dakpannen of shingels.

De stalen balken trekken de vorm naar buiten over een royaal terras. Comfortabel en uit de wind.

Website by The Cre8ion.Lab