terug

Strakke keuken serre

Afbeelding
Details

Oregone Pine hoekkozijn met naadloze glasaansluiting op de hoek. Antraciet grijze stalen spanten zijn via kabels en buizen verbonden met …

Afbeelding
Afbeelding
Ontwerp

Ontwerp tekeningen, gerenderd op foto kwaliteit. De werkelijke uitvoering sluit perfect aan bij het ontwerp.

Afbeelding
Afbeelding

Keuken serre in aanbouw

Ter vervanging van een oude keuken en veranda is in Tiel een strakke en moderne serre in aanbouw. Een serre met veel specifieke details en fraaie oplossingen. De aannemer Jan van Ommeren levert goed werk en laat het ontwerp tot in detail uit de verf komen.

Dit project is het resultaat van samenwerking met enthousiaste opdrachtgevers, waardoor we samen tot een strak eindresultaat kunnen komen. Een strakke tuinkamer met veel gedetailleerde oplossing slaagt vooral als alle neuzen in dezelfde richting wijzen.

De Oregone Pine kozijnen op de hoeken sluiten precies aan op de vierkante regenpijpen en de Minimal Window schuifpui. Millimeter werk. Het moet vanaf de fundering tot aan de kap precies kloppen. Een ander voorbeeld: om de stalen balken van de kap helemaal te zien moeten de gipsplaten en het stukwerk op exact 1 centimeter van de rand zitten. Dan blijft de rand van de balk net in het zicht. Dat houdt in dat de zware houten balken ertussen dus ook op die locatie moeten zitten, en de dakplaat erboven. .  en zo voorts.

De kap bevat twee glazen stroken links en rechts, met indirect daglicht. Het gesloten dakdeel komt daarmee los van de bouwmassa en lijkt lichter. Het licht weerkaatst tegen de muren en levert zo indirecte helderheid. Daarmee voorkomt het dak ook te sterke opwarming in de zomer en isoleert het goed in de winter.

Een mooi stuk werk en een zeer mooie en aangename lichte woonkeuken  is het resultaat. Na de oplevering komt deze bouw zeker op de website, als voorbeeld van samenwerking die meer oplevert; 1+1=3!

Website by The Cre8ion.Lab