Ecologisch duurzame nieuwbouw woning

Afbeelding

Ecologisch duurzame nieuwbouw woning

Strak en modern, ecologische woning, energie-neutraal

Dit ontwerp voor een fraaie strakke woning is toekomstbestendig en energie zuinig. Gebaseerd op het idee dat vooral de buitenkant, de bouwkundige schil, en de indeling van de gevels het comfort, de gezondheid en energieverbruik bepalen. 
Als de woning goed gebruik maakt van haar ligging ten opzichte van de zon op het zuiden en de kou op het noorden, dan is het op lange termijn energiezuinig. Zonder afhankelijkheid van dure, ingewikkelde en achterhaalde technische oplossingen.

Duurzaamheid betekent ook flexibiliteit op de lange termijn. Toekomstige bewoners kunnen andere indelingen kiezen en vrij eenvoudig realiseren. Daardoor kan het huis aangepast worden aan woonwensen van toekomstige berwoners. Er ligt veel CO2 opgeslagen in bouwmaterialen, via productie, transport en bouw. Deze CO2 blijft opgeslagen als de sloophamer niet nodig is. Flexibiliteit is daarom dus duurzaam.

De basis van de woning bestaat uit een goed geïsoleerde houtskeletbouw (Rc>8.0), met gerecycled papier in de holle wand. De woning is dampopen en functioneert dus niet als thermosfles, zoals dat vaak bij luchtdichte gebouwen het geval is. De ventilatie verloopt indirect via de vloer (Climalevel) en wordt dus voorverwarmd of helpt met koelen. Door een groot ventilatieoppervlak kan de luchtstroom snelheid laag blijven en daardoor stil en comfortabel.
Zonnepanelen zorgen voor de opwekking van elektriciteit en warm water en brengen de energiebalans op 0.

De bouw is gestart in 2017 en vordert gestaag. De innovatieve opdrachtgever geeft informatie over de bouw en de voortgang via deze link.

Website by The Cre8ion.Lab