Duurzame verbouwing

Afbeelding

Duurzame verbouwing

Verbouwing van een oude vakantie vakantie woning naar een duurzaam en ecologisch huis.

Een vakantiewoning uit 1934 in een bosrijk gebied van Gelderland is uitgebouwd tot een toekomst bestendige woning. De inhoud van slechts 600 m³ doet niet vermoeden welke inspanning hier is geleverd.

Het oude huis is gedeeltelijk gestript en gesloopt tot op het metselwerk. Vanaf dat stadium is het opgebouwd met hoogwaardig geïsoleerde houten wanden en dak. De energie prestatie is van hoog niveau, met veel comfort en lage kosten.
Om het bos karakter geen geweld aan te doen is er gekozen voor een bescheiden volume en presentatie. Een paleis zou hier misstaan. Deze bescheidenheid maakt het huis bijzonder, want het past de opdrachtgevers als een maatpak.
De inpassing in de natuur volgt uit de donkere muur aan de noordzijde en de naturel houten gevel- en dakbekledingen.

Zonnepanelen en warm water boilers zorgen voor de energie. Om terug levering aan het openbare elektra-net te minimaliseren is er een accupakket geplaatst dat de benodigde stroom voor de avond en nacht opslaat. De zon schijnt immers vaak op tijden dat het energie verbruik juist laag is.

 

Website by The Cre8ion.Lab